2020. 09. 07.

Konferencia keretében mutatta be a Békés Megyei Önkormányzat a dr. Benda József és prof. em. dr. Báger Gusztáv által szerkesztett Jövőnk a gyermek című tanulmánykötetet a Békés Megyei Kormányhivatal Beliczey termében. Az eseményen dr. Benda József népességkutató és dr. Zseni Annamária pszichiáter ismertette a mű főbb megállapításait, az eseményre a megyei döntéshozók, a helyi polgármesterek, valamint a szemléletformálásban jelentős szerepet betöltő tankerületi vezetők, egyházak és civil szervezetek képviselő kaptak meghívást.
A Békés megye jövőjét is jelentősen befolyásoló demográfiai probléma egyik fontos tényezője, hogy minden kívánt gyermek megszülethessen. A kormány Európában, sőt világviszonylatban is egyedülálló családpolitikai intézkedései mellett további, elsősorban kisebb közösségi szinten megvalósítható együtt gondolkodásra és cselekvésre, szemléletformálásra van szükség, amelyet jó szívvel kezdeményezett a Békés Megyei Önkormányzat a könyvbemutató konferencia megszervezésével.
A konferencia előtt megszólaló dr. Takács Árpád kormánymegbízott, Herczeg Tamás országgyűlési képviselő, Zalai Mihály elnök és a szervező Szebellédi Zoltán alelnök is az ügy fontosságára hívta fel a rendezvény résztvevőinek figyelmét.

Forrás: facebook.com