Rólunk írták
 

„Isteni ajándék, hogy rám találtál és immáron két éve kísérhetem, szemlélhetem ezt a Munkádat! Nagyszerű élmény (“intellektuális hullámfürdő”) találkozni sok sok nemzeti elköteleződésű emberrel. Személyes élményem, hogy Szabadságot (gondolati), Békességet (alázatos egymásra figyelést) és Szeretetet (nem rekeszt ki senkit) ad nekem ez a Műhely. Általam nagyra becsült intellektusú emberekkel eddig megélt gondolkodások, szakmai műhelyek során inkább a szabadosságot (a mindent átható relativizálást), a békétlenséget (érték délibábokban megjelenő doktrínerséget és érdek diktátumot) és szociális érzékenységbe öltöztetett kirekesztést és szeretetlenséget tapasztalta. Csodáltam, de nem szerettem, ha idézhetem a költőt így torzítva Nagyszerű tudatos szervező munkád és Isten hited erősített ebben! A műhely munka során mindvégig a Közöség fejlesztő erőt élveztem és várom ennek ősrobbanását! Lelkiismeretem furdal, amikor nem tudok fizikailag részt venni egy-egy alkalommal, aggódom amikor a politikai mozgalmároktól várjuk a megváltó hatást.
Meggyőződésem Isten akarata (számomra még ismeretlen módon, úton) egy mozgalmat, egy nemzeti fordulatot indít el. Ebben végzett apostolic munkádhoz (ami mentes a farizeusságtól, “hisz bűnösök vagyunk mi, akár a többi…”) kívánok erőt, kitartást, Isten támogatását!
Sz. Zoli”
2018. május
 
„Kedves Jóska, 
Szóval, amit olvasok és láttam a műhely és csoportok tevékenységéből, az nagyon komoly munka, saját tervek, ötletek és napi szintű feladatok. Így érzékelem most. Olyan, mint egy nagy állami projekt. Az ilyen országos-állami projektekbe felvesznek egy teamet, mindenkivel szerződést kötnek bizonyos munkaórára és munkadíjra stb. Így állt fel a team nálatok is? Örömmel dolgoznék veletek, ha így valóban beléphetek a projektbe. 
Szóval, sok potenciával rendelkezem, ha szükség van rám, készséggel.
Szép napot, üdv. P. Szilvia”
2017. szeptember
 

„Kedves Jóska!
Gratulálok, nagyon örülök, hogy vállaltad a probléma kezelését, és nagyon értékes anyagokat készitettél! Ennél többre nem vállalkozhat senki a nemzet megmentése érdekében. 
Most tudtam megnézni az interjút! Köszönöm az áldásos tevékenységed a hazánkért, de személyesen is a családomért! Régen tartogatom számodra a Unicef magyar tagozata által 1998-ban kiadott The situation of  children and families in Hungary cimű könyvet, hátha használható Számodra. 
 
Szeretettel: K. Katalin”
2017. augusztus
 
 
„Kedves József!
Nagyon köszönöm a bizalmat, a tanulmány megrendítően pontosan írja le a - sajnos lesújtó - , lényeget. Talán minden eddigi elemzésnél egyértelműbben mondja ki, hogy a lelki, erkölcsi, szellemi szétesés mozgat minket lefelé ezen a végzetes lejtőn, vagyis ezt a "talapzatot" kellene megerősíteni. Ám ehhez rendkívül széleskörű és óriási áldozatokra is hajlandó nemzeti összefogás kellene, ami csodával határos lenne. Még sem tehetünk mást, mint hogy megkíséreljük a lehetetlent.
A magam részéről mindent igyekszem megtenni, hogy sikerüljön. Amikor 2000-ben létrejött a Népesedési Kormány Bizottság, a Miniszterelnöki Hivatal politikai államtitkáraként én voltam a titkára, szóval van empátiám, átéltem egyet és mást, illúzióm már nincs, de hitem talán még igen.
Szeretettel: B. László”
2017 június
 

„Kedves Dr. Benda József és Dr. Báger Gusztáv!
Sikerült elolvasni a tanulmányotokat. Nagyszerű munka. A munkátok jogi, pénzügyi szociológiai, közgazdasági és természeten demográfiai. Sőt, a demográfia benne a főszerep. De még empirikus és gyakorlati. És mindezt röviden, tömören.
Nekem még tanulni kell azt, amiben Önök vagy Ti tudósok, előadók, fejlesztők vagytok. Köszönöm ennek a tanulásnak első lépését a problémától a megoldásig. M.-B. István.”
2017. június

„Kedves Jóska!
Köszönöm az anyagot. Tényleg nagyon sokrétű és reményt keltő. Gratulálok, hogy ilyen hatékony munkacsoportot vezetsz!! A híved vagyok, oda tartozó Hozzátok, de gyakorlatilag képtelen vagyok időt adni az együttműködésbe, mert magam is missziókba rakom az életidőmet. Minden jót kívánva szeretettel üdvözöllek: B. Emőke”
2016. november
 

„Köszönettel letöltöttem a könyved!
Nagy megdöbbenéssel olvasom. Imponáló az a széles körű megközelítésed, komplex látásmódod, ahogy a témát feldolgozod.
Gratulálok! Üdvözlettel: N. Gyula”
2016. október
 

„Először is szeretnék gratulálni a hatalmas munkához, ami feltárult előttem. Sok szintű és rendkívül összetett feladat ennyi szakember megmozgatása, munkára késztetése, koordinálása..... A javaslatok, megoldások átgondolt megfogalmazása, kidolgozása... szóval gigantikus feladat! Tiszta szívből kívánom a megvalósulását! Az összefogás, egység és szeretet ereje beindítja a szinergiát, amelyre ma nemzetünknek és az egész világnak oly nagy igénye és szüksége van.
Gondolkodtam, mit tudnék konkrétan hozzátenni. A felsoroltak mindegyike is társadalmat átformáló erővé válhat a bevezetésével ill. gyakorlatba ültetésével. Röviden jelzem csak:
Kedves Jóska, elolvastam a 18 oldalt, és csak azt írhatom, hogy Te és Ti vagytok a nemzet lelkiismerete, tudós agya és érző szíve.
Őszintén sajnálom, hogy az én furcsa, de munkával teli életvezetésem már nem tudott  kapcsolódni a Te ügyedhez, ami nemzeti, közös sors-ügy. Tiszta szívből gratulálok. Ha talán fiatalabb és teherbíróbb lennék, a Te zászlód alá állnék be kis zászlóvivőnek. Igy ezt lélekben lobogtatom és minden előadásomban benne vagy a könyveddel. Most majd igy leszel benne az új könyvetekkel is.
Barátsággal és szeretettel, nagyrabecsüléssel üdvözöllek: B. Emőke”
2016. október
 

„Kedves József!
Szeretnék készíteni Veled egy interjút, bemutatandó téged és azt a munkát, amit felvállaltál a nemzet gyarapodásáért. Példa értékűnek vélem a kezdeményezést amit útnak indítottál, és azt a szakmai munkát, amit az általad összehívott szakértői gárda vállalt fel.
Nem kétséges, hogy ennek a kezdeményezésnek teret kell kapnia, és meg kell ismernie minél szélesebb közben az embereknek.
Az interjú a Civil Rádió (FM98) Merítés adásában kerülhet sugárzásra, mely műsor kéthetente 57 perceben kerül sugárzásra.  A műsornak önálló honlapja is van, amelyen minden adás, és példa értékű kezdeményezés híre a világ bármely pontjáról elérhető. Az ajánló linkje honlapba beilleszthető, továbbítható, a hanganyag forrásmegjelöléssel felhasználható.
Az adás az oldalon keresztül az internet elérhetőség következtében a Világ bármely pontjáról élőben hallgatható. A hanganyag az adást követően felkerül az ajánló szöveghez, és ott is marad.
Cs. Beatrix, szerkesztő”
2016. szeptember
 

„Tisztelt Dr. Benda József!
Mindenekelőtt megköszönni szeretném, hogy megismerhettem Kívül-Belül Nobilis, Értékes Személyiségét. Külön köszönöm, hogy részt vehettem az Ön Által koordinált munkacsoportban. Felemelő élmény volt.
Őszinte tisztelettel és szeretettel gondolva Önre: P.né dr. Sz. Őrsike”
2016. július
 

„Kedves József !

Nagyon örültem a beszélgetésünknek és teljesen úgy éreztem, hogy évek óta ismerjük egymást. Értékrendünk és gondolataink teljesen hasonlóak. Feltétlenül kell találkoznunk, mert még több gyermekváró otthont szeretnénk építeni rászoruló fiataloknak és újra nagy terveim vannak pénzgyűjtési akciókra.
Mellékelek egy pár információt az Alapítványunkról. Az eredeti Koronát Carter Elnök utasítására, Külügyminisztere Syrus Vance hozta vissza a magyar népnek 1978-ban. A korona hozta Mo.-ra Carter Elnököt, aki az én meghívásomra jött Mo.-ra, 1996.-ban hogy egy hét alatt 10 házat építsünk Vácon. Vissza is kapta a Korona másolatát, amit még 1991-ben ígértem meg neki Miami, Floridában egy építkezésen, ha eljön Mo.ra.
Üdvözlettel: L. Kálmán”
2016. július


„Kedves József Testvérem!
Most sikerült elolvasnom a Kapocsban a Leszünk vagy nem leszünk c. tanulmányodat. Most értettem meg igazán mélységét, jelentőségét. Nemcsak a családi nevelés hanem az iskolai nevelés vonatkozásában is. Én is nagyon köszönöm, hogy megírtad. Mennyire kellene terjeszteni ezt a témát, vagy másutt is megjelentetni ezt az írást, hogy sokakhoz eljusson, elsősorban akiknek bármi beleszólásuk van az országos iskolai nevelési programozásba…
Szeretettel: T. Ferenc”
2016. szeptember
 

„Tisztelt Benda József!
Szervezőbizottságunk nagyra értékeli a magyarság sorskérdésével, a népességfogyás megállításának lehetőségeivel kapcsolatos tevékenységét. Úgy gondoljuk, hogy eredményeinek megismerése életmentő lehet a magyarság önismeretében, megerősödésében. Tisztelettel felkérjük, hogy a Magyarok IX. Világkongresszusa keretében megrendezésre kerülő A Fény üzenete – kulturális konferencia keretében tartson egy 25 perces előadást a magyarság népességfogyásának megállításáról, a magyar önazonosság és életakarat megerősítésének legfontosabb lehetőségeiről. Kérnénk szíves visszajelzését!
G. Attila”
2016. március

 
„Kedves Várfalvi Mariann és dr Benda József!
 Nagyon megtisztelő számunkra a meghívás és a veletek való együttmunkálkodás  az ország megmentése ügyében. Elolvasván a könyvet sok minden megvilágosodott számunkra és sikerül folyamatában látni azt, aminek az eredményét szenvedjük. Hisszük azt, hogy nincs veszett helyzet, hiszünk a szeretet és összefogás erejében! A munkalapot a közvetlen együttműködésben lévő civil kollegákkal kitöltöttük, bízva abban, hogy mi is tehetünk néhány építőelemet a résre állva falazóként.
Köszönettel: D. Zsolt”
2016. június