Barankovics István Alapítvány

Az alapítványt a Kereszténydemokrata Néppárt hozta létre 2006-ban. A szervezet megalapításában jelentős szerepet vállalt Kovács K. Zoltán, Demokrata Néppárti képviselő, aki annak idején együtt politizált az Országgyűlésben a névadóval, Barankovics Istvánnal.
Az alapítvány az európai kereszténydemokrácia értékeit népszerűsíti. Előadásokat, konferenciákat és egyéb kulturális programokat szervez, szellemi műhelyeket működtet, tudományos kutatásokat támogat, kiadványok megjelenését segíti.
 
A kuratórium elnöke prof.dr. Mészáros József.
 

Stratégiakutató Intézet

A Stratégiakutató Intézet küldetése a tudomány új paradigmáinak kutatása, s ezek eredményeinek hasznosítása a fejlesztésekben. Az elmúlt években az Új Aranykor tervezésének központja.


Három királyfi, Három Királylány Mozgalom

A Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom alapítója Prof. Dr. Kopp Mária (1942-2012).
A mozgalom célja, hogy a Kárpát-medencében megszülessenek a kívánt gyermekek. A következőkkel szeretnék elérni mindezt: támogató közösségeket szerveznek (helyi szervezetek, baba-mama klubok), "Családbarát felsőoktatás", családbarát munkahelyek, párkereső programok, a családi kapcsolatok megerősítése, segítség a meddőséggel küzdő pároknak.

https://www.haromkiralyfi.hu

NOE

A Nagycsaládosok Országos Egyesülete (NOE) 1987-ben Fekete Gyula kezdeményezésére alakult. Céljai az élet és az anyaság tiszteletére való nevelés, a nagycsaládok sajátos érdekeinek képviselete és szolgálata, valamint egymást ismerő és segítő közösségekké szervezése. Az egyesületnek 12.000 család a tagja. Hét regionális központjuk: Pécs, Nyírád (Balaton), Orosháza, Gödöllő, Győr, Debrecen, Monor. Önkénteseik száma eléri az 1.500 főt. 


Népesedési Kerekasztal

A Népesedési Kerekasztal célja a demográfiai helyzet javítása egy széleskörű társadalmi együttműködés megalapozásával. Dr. Kopp Mária professzor asszony kezdeményezésére hozták létre 2009-ben. A Kerekasztal résztvevői között a tudományos élet képviselőitől az üzleti életen át az egyházak, és civil szervezetekig vannak meghívottak. A Kerekasztal ülésein megvitatják a gyermekvállalást elősegítő lehetőségeket és ezek megvalósítását segítő intézkedéseket javasolnak, pl.: új lakáspolitikai elemek (fecskeházak fiatal házasoknak), rugalmas munkaidő, részmunkaidő, otthoni távmunka lehetőségeinek megteremtése, családbarát munkahelyek, önkormányzatok, felsőoktatási intézmények létrehozása, a gyermeknevelés figyelembe vétele a nyugdíjrendszerben, a "láthatatlan" munka elismertetése. 
 


Pszichoszamóca

Az Ambulanciát Dr Császár-Nagy Noémi vezeti, aki 22 éves klinikai szakpszichológiai és pszichoterápiás tapasztalatával, mind több évtizedes egyetemi oktatói képzési tapasztalataival segíti a kollégáit belső képzésekkel és szupervíziós munkával. 
A kliensek a pszichoterápiás ellátáson túl segítséget nyújtanak a személyiségfejlődéshez.

Vezető szakmai szupervízor Prof. Dr. Bagdy Emőke 
 


MKT

A Magyar Közgazdasági Társaság (MKT) a magyar közgazdászok legnagyobb múltú szakmai szervezete, közhasznú egyesületként működik. Tagjai általában egyetemi vagy főiskolai végzettséggel rendelkező közgazdászok illetve egyetemi hallgatók.
Célja a közgazdasági ismeretek terjesztése, a szakmai közélet fejlesztése, a közgazdászok általános érdekeinek képviselete. Előadásokat, szakmai vitákat, találkozókat szervez. Számos szakosztálya közül a legfiatalabbak egyike a Demográfiai Szakosztály.
 

CSTP Platform

A frissen megalakult Magyar Családtudományi Társaság (MCST) célja, hogy tudományos alapon vizsgálja a házasság, a család és a nemiség  témaköreit, és tudományággá emelje a családvédelmet. A kutatásokból levont következtetéseket átadja felnőtt és a felnövő generációknak. 

Alapító: Dr. Balásházy Imre